14-05-2021

TO Budva poziva privatne izdavaoce da apliciraju za SAFE TRAVELS sertifikat

Turistička organizacija opštine Budva i Sekretarijat za privredu Opštine Budva pozivaju svoje sugrađane, vlasnike registrovanog privatnog smještaja da apliciraju i dobiju SAFE TRAVELS oznaku i time svoje objekte podignu na novi, viši nivo.


Foto: TO Budva

"Budva i Crna Gora su oduvijek bile prepoznate kao sigurne destinacije, međutim, globalna kriza izazvana pandemijom virusa korona nas nije zaobišla. Sigurnost i zdravlje posjetilaca, kao i svih subjekata u turizmu, mora biti na prvom mjestu, na čemu se radilo od početka pandemije. Kao rezultat toga, Svjetski savez za turizam i putovanja (WTTC) koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku za sigurna putovanja "Safe Travels" ", naveli su iz TO Budva.

Riječ je, kako ističu, o posebno dizajniranoj oznaci, usljed zdravstvene krize izazvane koronavirusom, koja putnicima omogućava da prepoznaju destinaciju i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

"Od početka kampanje, na teritoriji opštine Budva, međunarodnu oznaku za sigurna putovanja dobilo je 26 turističkih subjekata – hoteli: “Harmony”, “Aleksandar”, “Ami”, “Avala Resort & Villas”, “Blue Star”, “Bracera”, “Budva”, “Castellastva”, “Dukley Hotel & Resort”, “Infinity Hotel by Dukley”, Kruna”, “Maestral”, “Mediteran”, “Mogren”, “Montenegro”, “Palas”, “Riva”, “Slovenska plaža”, “Splendid”, “Tre Canne”, turističke agencije Adria D.M.C, Luminalis i Montenegro Tour Organisation, dok je od objekata za pružanje usluga hrane i pića oznaku dobio “Dukley Seafront Restaurant” " , stoji u saopštenju.

Interesovanje hotelijera je i dalje veliko, pa u TO Budva pretpostavljaju da će nove oznake biti uskoro istaknute na još mnogo objekata. Kako su naveli, još 19 subjekata se nalazi u proceduri dobijanja pomenute oznake.

"Kada je riječ o privatnom smještaju, međutim, situacija je znatno drugačija. Za sada, prestižnu, i u ovom trenutku poželjnu oznaku, u Budvi ima samo privatni smještaj “Guest House Medin” i Vila “Lavanda”, pa koristimo priliku da još jednom podsjetimo svoje sugrađane da ona predstavlja veoma važan korak za zadobijanje povjerenja turista, oporavak i održiv razvoj privredne grane koja je od strateške važnosti za ekonomiju naše zemlje, a ujedno i dodatni povod svim subjektima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja aktuelnih epidemioloških mjera” ", ističu u TO Budva.

Mogućnost prijavljivanja je, naveli su, i dalje otvorena, a za više informacija, koje se odnose na sigurnosne protokole i način apliciranja, zainteresovani subjekti se mogu obratiti Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore putem e-mail adrese - milena.cukic@montenegro.travel ili na broj telefona 077 100 001.


M.S.