07-08-2020

TOB: Budva ostavila pozitivan utisak na novinare iz Njemačke

Njemački novinari Matthias Koeffler i Marija Koeffler, koji su posjetili Crnu Goru, oduševljeni su prirodnim i kulturno-istorijskim bogatstvom Budve, a pokazali su i veliko interesovanje za hotelske i privatne smještajne kapacitete, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve (TOB).

TOB: Budva ostavila pozitivan utisak na novinare iz Njemačke | Radio Televizija Budva

Njemački novinari, koji su boravili u Crnoj Gori od početka avgusta, pišu vodič o Crnoj Gori za izdavačku kuću Reise Know How.

TOB je bila njihov domaćin u četvrtak, i organizovala jednodnevni obilazak rivijere, kulturno-istorijskih spomenika u Starom gradu i panoramski obilazak rivijere brodom, kao i obilazak manastira Praskvica, jednog od najljepših manastira na ovom dijelu Jadrana.

Utisci njemačkih novinara su više nego pozitivni. U razgovoru sa direktoricom TOB-a, Majom Liješević, iskazali su oduševljenje prirodnim i kulturno-istorijskim bogatstvom koje nudi Budva, a pokazali su i veliko interesovanje za hotelske i privatne smještajne kapacitete, gastronomsku ponudu i zaleđe rivijere.

“Posebno ih je oduševio prirodni ambijent Rijeke Reževića i razgovor sa Savom Pavlovićem, eminentnim akademskim slikarom, koji im je pokazao svoj atelje i govorio o svojim djelima”, navodi se u saopštenju.

Izdavačka kuća Reise Know How jedna je od vodećih njemačkih izdavačkih kuća, osnovana ranih 80-ih godina, koja objavljuje turističke vodiče za preko 200 svjetskih turističkih destinacija.



“Vjerujemo da će i vodič o Crnoj Gori u cjelosti i na najljepši način prikazati bogatstvo i raznolikost naše turističke ponude. Vodič o Crnoj Gori na njemačkom jeziku biće objavljen u proljeće naredne godine”, rekli su iz TOB-a.

Budvu je tokom prošle godine posjetilo oko 57 hiljada njemačkih turista koji su ostvarili oko 200 hiljada noćenja.

Trenutno su iz Njemačke ka Crnoj Gori organizovani letovi iz Frankfurta, Diseldorfa i Memmingena. Njemački gosti nesmetano mogu ući u Crnu Goru, dok pri povratku u svoju zemlju moraju uraditi PCR test.

Posjeta njemačkih novinara Crnoj Gori organizovana je posredstvom Nacionalne turističke organizacije (NTO).