28-05-2017

TOB na Beogradskom Manifestu

Kampanja Uvijek drugačija Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) privukla je značajnu pažnju mnogobrojnih posjetilaca Beogradskog Manifesta, porodičnog festivala koji je od 26. do 28. maja održan na Kalemegdanu u Beogradu.

TOB na Beogradskom Manifestu | Radio Televizija Budva

„Bila je to prilika da se posjetioci festivala upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi u ovoj sezoni, cijenama, manifestacijama i raznovrsnim aktivnostima koje ih očekuju širom naše zemlje“, ističu iz NTO CG.

Ovo je treći Beogradski Manifest na kojem učestvuje NTO CG sa lokalnim turističkim organizacijama i, prema riječima v.d. direktora Turističke organizacije Budva (TOB) Mladena Franovića, pokušava da na najbolji način predstavi turističku ponudu.



„Kao i prethodnih godina, spremni smo da dočekamo sve one koji će da dođu na naše Primorje. Procenti na samom početku su ohrabrujući, imamo već 20 % više gostiju nego prošle godine, tako da očekujemo jednu dobru i berićetnu godinu. Treba pomenuti da smo prošle godine na području budvanske rivijere imali milion noćenja i oko 160 hiljada posjetilaca samo iz Srbije“, istakao je Franović.

U okviru centralne festivalske bine tokom Beogradskog Manifesta održan je koncert Gradske muzike Budve, koji su prethodno „napravili đir“ Knez Mihailovom, prema riječima Marka Markovića, veoma zapažen.



„Gradska muzika Budva nastupila je prvi put na Beogradskom Manifestu i veoma nam je drago zbog toga, jer je ovo sjajan porodični festival. Odsvirali smo đir kroz Knez Mihailovu, koja je odlična za limenu muziku zbog akustike koju ima, i izazvali veliku pažnju publike, vjerovatno zbog marširanja, što je primorska tradicija i kod nas nešto uobičajeno. Ako bar jednu osobu ponukamo da vidi šta se to dešava dolje kod nas, biće nam veoma drago a mislim da će biti takvih“, kazao je Marković.

Na izložbenom prostoru NTO CG predstavile su se Turističke organizacije Budve, Bara, Tivta i Podgorice, zatim organizatori Bedem Festa, Lake Festa, Southern Soul Festivala, Košarkaškog kampa Kolašin, kompanije Plantaže i maslinari iz Bara.

Ove godine Beogradski Manifest je imao rekordan broj izlagača, a procjena je da je festival privukao oko 80.000 posjetilaca tokom tri dana trajanja.

Nakon Beogradskog Manifesta ponuda će biti predstavljena u Novom Sadu u organizaciji TO Budva, Sremskim Karlovcima u organizaciji TO Tivat i Banja Luci u saradnji sa TO Podgorica.