15-01-2015

TOB na sajmu turizma u Beču

Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i Montenegro Airlinesom, ostalim lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstaviće turističku ponudu budvanske rivijere na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2015“, koji se održava u Beču u periodu od 15-18. januara.

TOB na sajmu turizma u Beču | Radio Televizija Budva

Na štandu Crne Gore učestvuju predstavnici turisticke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Globtour”, Montenegro Airlines i osim Turističke organizacije opštine Budva i Turističke organizacije Bara, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice.

Istraživanja pokazuju da su austrijski turisti u prethodnim godinama putovali češće, sa kraćim boravcima i uglavnom su preferirali raznovrsnije odmore. Welness odmori, posjete gradovima, kratka putovanja, aktivan i raznovrsan odmor, daleke destinacije i boravak u hotelima od 4 i 5 zvjezdica su, prema Euromonitor International, bili najzastupljeniji poslednjih godina. Prema njihovim podacima, 40% svih putovanja u inostranstvu je obuhvatalo od 1 do 3 noćenja, jednoj trećini je odmor trajao od 5 do 8 dana, a nešto manjem dijelu od jedne trećine odmor je trajao od 13 do 15 dana.

Sajam Ferien posjeti značajan broj posjetilaca iz Beča i okruženja, te će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima. Zavisno od interesovanja, posjetioci crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija, putovanja za seniore i sl. Na sajmu učestvuje 750 izlagača iz preko 70 zemalja i očekuje se da će ga posjetiti oko 150.000 posjetilaca.