22-04-2015

TOB obilježava Dan planete Zemlje

Turistička organizacija opštine Budva će danas, 22. aprila obilježiti "Dan planete Zemlje".

TOB obilježava Dan planete Zemlje | Radio Televizija Budva

"Svake godine posebnu pažnju posvjećujemo obilježavanju ovog značajnog datuma, imajuću u vidu značaj podizanja svijesti kod ljudi o očuvanju životne sredine. Uvijek se trudimo da menjamo koncept samog događaja i na taj način budemo kreativni i inovativni, pa ćemo i ove godine sprovesti niz edukativno-ekoloških akcija. Podsjećanja radi, u godinama iza nas organizovali smo "Cvjetnu pijacu", sadnju sadnica masline i to naše autohtone vrste – žutice, raznog bilja i cvijeća, čišćenje plaža itd", saopšteno je iz TOB-a.

"Kako posebno brinemo o našim najmlađim sugrađanima, a smatramo da je ekološki način razmišljanja i življenja ono na čemu treba graditi zdravu i uspješnu populaciju, ove godine organizovali smo predavanja na temu "Ekologija i ljekovito bilje". Predavanja će biti održana u dvijema osnovnim školama i to u OŠ "Druga Osnovna škola" u Budvi i OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu. Fitoterapeut Branislav Popović upoznaće djecu sa svijetom ljekovitog bilja koje raste na našim prostorima kao i preparatima koji se dobijaju od istog.

Kako bi ovaj dan učinili još više posebnim za naše mališane, i ove godine školama poklanjamo sadnice. Odlučili smo se za sadnice magnolije i to listopadne vrste. Uz pomoć kolega iz KSJP "Budva", mališani će moći da učestvuju u sadnji, a da pri tom i čuju, od svojih profesora, zašto je važna sadnja drveća i pošumljavanje u primorskom pojasu", navodi se u saopštenju.