15-01-2020

Tokom prethodne godine u gradskom vodvodu Budva zabilježeni značajni rezultati

Trend pozitivnog poslovanja koji je zabilježen u gradskom vodovodu Budva u protekloj godini, biće zadržan i u ovoj, ističe direktorica preduzeća Jasna Dokić, ona je najavila značajne aktivnosti na poboljšanju vodovodnog sistema, za koja su već opredijeljena značajna sredstva.

Tokom prethodne godine u gradskom vodvodu Budva zabilježeni značajni rezultati | Radio Televizija Budva

Dokić ističe da preliminarni rezultati govore u prilog činjenjici da je u 2019. godini poslovanje u skladu sa planiranim išlo uzlaznom putanjom i da je taj uspjeh mjerljiv finansijskim pokazateljima.

"Za 2019. godinu koja nije bila ni malo laka, bila je puna finansijskih iskušenja i praćena slabijom sezonom u našem gradu, ali smo radom i trudom svih naših zaposlenih uspjeli da uspješno privredmo kraju 2019. godinu tako što smo očitali 160.000 kubika vode više nego prethodne godine, a pritom smo pumpali 200.000 kubika manje, to su podaci koji nas raduju i kojima su naši gubici smanjeni u odnosu na prethodnu godinu za tri procenta, što su odlični rezultati posebno za jedno vodovodno preduzeće" kazala je Dokić.

Kako najavljuje takav trend poslovanja biće nastavljen i u ovoj godini.

"Novim godišnjim planom takođe smo planirali smanjenje gubitaka, kako bismo to ostvarili takođe moramo da uložimo jedan timski i planski rad, ne samo da radimo i izlazimo na teren kada nas korisnici pozovu, a i toga ima, u protekloj godini imali smo preko 2.000 poziva za izlazak na teren, preko 500 intervencija popravke kvarova, preko 500 sanacija kanalizacionih cijevi na terenu, a zamijenjeno je preko 1400 vodomjera, dok je za ovu godinu planirana i veća cifra" istakla je.

Da je ulaganje u sistem neophodno te da je poboljšanje klvaliteta za snadbijevanje potrošačća prioritet prepoznato je u ovom prduzeću gdje su brižljivo planirana ulaganja u sistem.

"Tu je cijela lista za planiranih zadataka za ovu godinu, poboljšaćemo vodosnadbvijevanje u naseljima Lazi i Gospoština, planirana je i rekonstrukcija vodvodne mreže u Ulici Slovenska obala, zatim rekonstruckija kanlizacione mreže u naselju Čučuci i rekonstrukcija kanalizacione mreže u Rafailovićima. Ono što nas raduje jeste da je Opština opredijelila značajan broj sredstava koja će biti uložena u našu vodovodnu mrežu, pa će tako u Lazima biti urađena ne samo hidro stanica nego i i potisni cjevovod i rezorvoar, time rješavamo problem velikog prostora našeg grada i time će se snadbijevanje znatno poboljšati i prema okolnim selima kao što su Markovići i Mažići. Nkaon toga planirana je i realzicija projekta rekonstrukcije vodovdne mreže od Maestrala ka Kamenovu, zatim vodovodne i kanalizacione mreže u Pržnu" zaključila je direktorica ovog javnog preduzeća.

Dokić je naglasila da je uvejrena da će na obostranu korist preduzeća i potrošača zacrtani planovi u 2020. biti realizovani i daće se stvoriti preduslovi za razvoj sistema i u narednom periodu.