25-09-2014

„Tradicija zdrave ishrane u budvanskom i ohridskom podneblju“ danas u Budvi

„Tradicija zdrave ishrane u budvanskom i ohridskom podneblju“ je naziv projekta koji će Organizacija žena Budve realizovati u četvrtak, 25. septembra u saradnji sa NVO „Bisera“ iz Makedonije i Kotany iz Hrvatske.

„Tradicija zdrave ishrane u budvanskom i ohridskom podneblju“ danas u Budvi | Radio Televizija Budva

Cilj projekta je da afirmiše razmjenu starih receptura i načine spremanja hrane, koji u osnovi imaju elemente mediteranske kuhinje, sa posebnostima budvanskog i ohridskog kraja, u skladu sa preporukama ljekara i zdravim stilovima života.

Satnica:
17 h – Okrugli sto na temu „Tradicija zdrave ishrane u budvanskom i ohridskom podneblju“ biće održan u prostoriji Organizacije žena, IV sprat TQ centra Plaza.

Nakon uvodničarke Vjere Andrić, o uticaju hrane na zdravlje govoriće:
Jadranka Zdraveska i Marijana Martinoska iz Ohrida i
dr Nives Nedović i Ljiljana Krgović, homeopata iz Budve.

18 h – U holu TQ centra Plaza prezentacija Ohridskih slanih i slatkih specijaliteta, domaćih sokova i vina kao i Paštrovskih poslastica i hrane specifičnih za područje Budvu i okoline.

19 h – „Mala škola začina“ edukativna radionica Kotany na kojoj će o istoriji začina, začinskom bilju, načinima branja i egzotičnosti začinskih ukusa govoriti: Ksenija Božin, Matija Bagur Koljatić i Sunčica Cvitanović.

Organizacija žena Budve pod pokroviteljstvom Opštine Budva nastavlja saradnju sa ženskim organizacijama gradova pobratima i pored zajedničkog projekta „Tradicija zdrave ishrane u budvanskom i ohridskom podneblju“ koji realizuju sa „Biserom“ iz Ohrida, prezentacijom začina iz Hrvatske najavljuju početak saradnje sa udruženjem žena iz Makarske.