16-11-2020

Traže zajednički sastanak sa mandatarom

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su pismo mandataru za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću, predlažući novi sastanak kako bi se razjasnila preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj administraciji.


Foto: Vijesti

Kako se navodi u pismu, u koji je "Dan" imao uvid, u ime predsjednika klubova poslanika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore predlaže se održavanje zajedničkog sastanka sa mandatarom za sastav 42. Vlade Crne Gore u što skorijem roku.

Ako je moguće, predlaže se da sastanak bude održan sjutra.

"Na sastanku bismo u neposrednom razgovoru otklonili sve nedoumice i razjasnili preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj administraciji", navodi se u pismu koje je dostavljeno mandataru Krivokapiću.

Prema ranijim najavama, nova vlada trebalo bi da bude izabrana na sjednici crnogorskog parlamenta koja je zakazana za 2.decembar.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine su poslali su pismo Krivokapiću, u kojem od njega traže da precizno izvrši raspodjelu po dubini, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Krivokapić je odgovorio da smatra da ministri treba da biraju svoje saradnike.

Preporučio je da se prilikom predlaganja potencijalnih kadrovskih rješenja vodi računa o njihovoj kompetentnosti i stručnosti, kao i činjenici da je izbor kvalitetniji i pravedniji ukoliko više kandidata konkuriše za jedno mjesto.

Krivokapić je pozvao šefove poslaničkih klubova većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove po dubini.


(MINA News)