13-10-2020

Trejler za mini seriju Uporište po romanu Stivena Kinga

Uskoro ćemo biti u prilici da uživamo u još jednoj televizijskoj adaptaciji književnog djela majstora horora i fantastike, Stivena Kinga. Na red je došao njegov postapokaliptični roman Uporište iz 1978.


Foto: Screenshot

To je priča o svijetu nakon pandemije gripa, koja je odnijela čak 99% stanovništva naše planete. Smrtonosni virus je nastao u tajnoj vojnoj laboratoriji američkog Ministarstva odbrane, a završio je u populaciji zbog jedne slučajne kompjuterske greške.U situaciji u kojoj su sve institucije važne za funkcionisanje civilizacije nestale, sudbina čovječanstva zavisi od postupaka preživjelih pojedinaca koji su se organizovali u različite grupe. Neke od njih biraju da stoje uz majku Ebigejl, 108-godišnju staricu koja predstavlja sve što je dobro u ljudskoj prirodi, dok se drugi priklanjaju Rendalu Flegu, čovjeku smrtonosnog osmijeha i neobjašnjivih moći, poznatog i kao Mračnjak.

Scenaristi Džoš Bun i Ben Kavel su napisali devet epizoda mini-serije po romanu Uporište. Desetu je napisao sam Stiven King i ona će imati potpuno novi sadržaj, koji do sada nije nigdje objavljen. Glavne uloge u ovoj mini-seriji igraju Džejms Marsden, Amber Herd, Vupi Goldberg, Greg Kiner i Aleksandar Skarsgard.

Uporište će imati svoju premijeru 17. decembra na striming servisu CBS All Access.