19-12-2023

Tri termina za građanstvo na gradskom bazenu, utakmice i treninzi teku po planu, postavljena rampa za osobe sa invaliditetom

Na bazenu SRC "Budva" građani su u mogućnosti da koriste tri termina za rekreaciju, utakmice i treninzi PVK "Budva" se održavaju po planu, a postavljena je i rampa namijenjena osobama sa invaliidtetom da mogu nesmetano ući na bazen "Dragan Trifunović".

Tri termina za građanstvo na gradskom bazenu, utakmice i treninzi teku po planu, postavljena rampa za osobe sa invaliditetom | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

Na bazenu SRC "Budva" građani mogu koristiti tri termina za rekreaciju, a uz to pruža im se i mogućnost korištenja drugih prostorija u okviru bazena, kazala je dirketorica SRC "Budva", Ivana Liješević za Polis.

"Termini su od 7.30, 12 i 17h, svi termini traju sat ipo vremena, pored korištenja bazena imamo i dodatne prostorije infra red kabina, finska sauna i đakuzi. Imamo u sklopu bazena i teretanu i salu za borilačke vještine, te sugrađani sve to mogu da koriste", kazala je ona.

Liješević dodaje da je nedavno postavljena i rampa za osobe sa invaliditetom da mogu nesmetano i smaostalno ući na bazen.

"Sa Udruženjem "Most" iz Podgorice došli smo na ideju da jednu takvu rampu napravimo, koja im je veoma značajna, ona im obezbjeđuje nesmetan i samostalan ulazak u školjku bazena, pored toga montirali smo i lift koji postoji desetak godina ali se nije koristio", kazala je Liješević.

Njaznačajniji korisnici bazena kako ona ističe su plivači i vaterpolisti Budve koji su i ove godine ostvarili izuzetne rezltate.

"Izdvojila bih plasman Miloša Milenkovića na Svjetskom juniroskom takičenju u Izraelu, on je imao šesto vrijeme u disciplini sto metara delfin, s njim u paketu je i Jovana Kuljača i onu su jedini predstavnici iz Crne Gore koji će dobiti kartu za OI u Parizu 2024. godine. Pomenula bih i da je proteklog vikenda u Nikšiću bilo državno prvesntvo u plivanju ekipa Budve i Budvanske rivijere je osovjila prvo mjesto ekipno i pehar za najbolji muški tim, čime su pokazali kvalitetan rad", istakla je ona.

I naredne godine radiće se na unaprijeđenju infrastrukture SRC Budva, zaključila je Liješević.