23-04-2015

Tribina - Hip hop u Crnoj Gori

U Amfiteatru JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi, sjutra će biti organizovana tribina pod nazivom “Hip hop u Crnoj Gori”, a o ovoj zanimljivoj temi, odnosno pokretu koji ima sve više pristalica u svijetu, čuli smo više od gostiju: profesorice Muzičke umjetnosti - Ranke Perunović i jednog od učesnika i organizatora tribine - Nemanje Đorđevića.

Tribina - Hip hop u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva



Inače, ovo je treća tribina u organizaciji ovog udruženja. Prva je održana u Kulturnom centru Bara 21. februara, a druga u Američkom centru u Podgorici 11. marta.

Zamisao ovog dešavanja je da se kroz iskustva ljudi koji aktivno učestvuju u širenju i razvoju Hip Hopa pokaže koliki je uticaj ovog pokreta na svjetskoj kulturnoj sceni, kao i shvatanje hip hopa kao načina života.

Tribina je osmišljena kao interaktivni čas u trajanju od dva sata na kom će predstavnici sva četiri elementa ovog pokreta: MCing-a, Graffiti writing-a, DJ-inga i Bboying-a (Breakdancing-a), govoriti konkretno o tome čime se oni bave, što će imati i edukativnu notu, a zatim o hip hopu u Crnoj Gori, trenutnom stanju i potencijalima.

Svi prisutni će imati priliku da učesnicima postavljaju pitanja iz ove oblasti, da diskutuju o nekim problemima koje prepoznaju, daju predloge i slično.