26-09-2022

Tripadvisor: Najpopularnije destinacije za 2022. godinu

Tripadvisor je objavio koje su to najpopularnije destinacije za 2022. godinu u okviru takmičenja Traveler’s Choice 2022 Best of the Best.


Majorka, Foto: Pexels/Jo Kassis

Ova lista se pravi na osnovu lokacija koje pokazale najveći porast u pretraživanju ili rezervacijama u odnosu na prethodnu godinu, što u praksi znači najviše pozitivnih preporuka i recenzija putnika na platformi Tripadvisor koje se odnose na smještaj, restorane, aktivnosi i ostale sadržaje. Oni ocjenjuju preko cijele godine, i dodeljuju se nagrade u nekoliko kategorija.

Kategorija „trending destinations“ se odnosi na destinacije koje su trenutno popularne, o kojima ima najviše napisanih recenzija i utisaka. U okviru ove kategorije postoje 22 grada iz svih krajeva svijeta. Na prvom mjestu se nalazi Majorka, na drugom Kairo, dok se na trećem nalazi ostrvo Rodos.

Interesantno ja navesti da se na listi među najboljih 15 nalaze i dva grada iz našeg regiona. Dubrovnik se nalazi na petom, a Split na trinaestom mjestu. Ovi gradovi su opisani kao mjesta sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i prelijepom arhitekturom. Osim toga, i Dubrovnik i Split pružaju putnicima puno sadržaja za jedan kvalitetan odmor.

Lista od petnaest najpopulranijih destinacija izgleda ovako:

1. Majorka, Španija

2. Kairo, Egipat

3. Rodos, Grčka

4. Tulum, Meksiko

5. Dubrovnik, Hrvatska

6. Ibica, Španija

7. Natal, Brazil

8. Aruša, Tanzanija

9. Goreme, Turska

10. Santorini, Grčka

11. Parati, Brazil

12. Aruba

13. Split, Hrvatska

14. Plaja del Carmen, Meksiko

15. Havaji, SAD

Tripadvisor je najveća svjetska onlajn platforma za putovanja. Osnovni cilj ovog servisa je da pomogne putnicima kako da organizuju svoja putovanja, od rezervacije do samog odlaska na put. Osim toga, oni ocjenjuju i ugostiteljske objekte i destinacije


Izvor: TU Magazin