18-11-2020

Turistička ponuda CG izazvala pažnju britanskih medija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je ponudu Crne Gore na međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“, od 09. do 11. novembra, u Londonu, koja se uslijed aktuelne pandemije virusa COVID-19 prvi put održala u potpunosti virtuelno.


Foto: NTO

Tom prilikom, kako su saopštili iz NTO, dodatno je promovisana ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima.

-O uspjehu predstavljene ponude naše zemlje na ovom renomiranom sajmu, govori i činjenica da su britanski mediji objavili preko 20 afirmativnih članaka u uticajnim britanskim medijima, a kao rezultat održanih sastanaka očekuju se i dodatni članci u narednom periodu.

Britanski „The Telegraph“ u članku „Razlozi za radovanje putovanjima u 2021.“, kao prvu destinaciju navodi Crnu Goru, posebno naglašavajući značaj otvaranja luksuznog rizorta „One&Only“, prvog u Evropi.

Izbor naše zemlje kao jedne od preporučenih destinacija za odmor u narednoj godini zasnovan je, kako ističu, na mjerama za kontrolu pandemije i na relativnoj normalnosti otvorenih granica i sigurnog prolaza - navodi se u saopštenju.

Pored „Telegraph“-a, kako su naveli, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore održali su preko 60 sastanaka sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima su BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija The Independent, The Guardian, Daliy Mail, i onih specijalizovanih za oblast turizma kao što su: National Geographic Traveller, Culture Trip, Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette, GoNomad Travel i drugi.

-O otvaranju luksuznog rizorta „One&Only“ pisali su i Business Traveller, Travel PR News, Travel Weekly i Travel Bulletin, a pažnju tamošnjih medija privukla je i nova kampanja i TV spot „U društvu prirode“, pa su tim povodom Travel PR News, Breaking Travel News, Travel Bulletin, Travel Weekly, Travel Daily, Gone travelling i Nature News objavili da se “inspirativno putovanje u Crnu Goru fokusira na potrebu da ljudi prihvate prirodu kao odmor od virtuelnog svijeta u kojem smo bili prinuđeni da živimo prije i tokom pandemije”.

Takođe, CN Traveller i Luxurious magazine opisuju prirodne ljepote Crne Gore, kulturne i istorijske znamenitosti, ali i predstavljaju ponudu luksuznih hotela i rizorta na našem primorju- kazali su iz NTO.

Dodali su da zbog činjenice što tržište Velike Britanije spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru, planiraju dalje PR aktivnosti na tom tržištu u narednom periodu u cilju,kako kažu, održavanja imidža i privlačenja britanskih turista u destinaciju kada se steknu uslovi za putovanja.