04-03-2015

Turistička ponuda Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma u Berlinu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstaviće crnogorsku turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma „ITB“ koji se održava u Berlinu u periodu od 4. do 8.marta 2015. godine.

Turistička ponuda Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma u Berlinu | Radio Televizija Budva

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić koji će se tokom sajma sastati sa predstavnicima turističkog i privrednog sektora Njemačke, turoperatorima i medijima.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstaviće lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Tivta, Ulcinja, Cetinja, hotelske kompanije HG ”Budvanska Rivijera”, HG “Montenegro Stars”, “Beppler and Jacobson” hoteli “The Queen of Montenegro”, “Regent Porto Montenegro”, “Ramada”, nacionalni avio prevoznik “Montenegro Airlines” i turistička agencija “Globtour”.

Prema informacijama organizatora, ove godine “ITB Berlin” će okupiti preko 180 000 posjetilaca, od čega je 130 000 profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko 10 000 izlagača iz 180 zemalja, što pokazuje da je riječ o ključnoj berzi za upoznavanje sa novim trendovima i razvojem tržišta, koja predstavlja odličnu priliku za susret poslovnih partnera i ugovaranje poslova.

Prva tri dana sajma su predviđena za business to business (B2B) susrete, dok je poslednja dva dana sajam otvoren i za posjetioce.

Crnogorska turistička ponuda će, 5. marta, biti predstavljena i u okviru “Dunavskog salona” koji će okupiti značajan broj medija i privrednika.