20-02-2015

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma Holiday World u Pragu

Jedan od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma „Holiday World 2015“ održava se u Pragu od 19. do. 22. februara.

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma Holiday World u Pragu | Radio Televizija Budva

Turističku ponudu Crne Gore predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Tivta i Ulcinja, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Na sajmu učestvuju i predstavnici hotelskih preduzeća HG „Budvanska rivijera“, HG „Montenegrostars“, HTP „Ulcinjska Rivijera“, hotela „Maestral“, „Monte Casa Wellness & Spa”, „El Mar“ i drugi.

Na crnogorskom štandu danas je održana konferencija za češke medije i turoperatore. U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisutnima se obratila Ljiljana Čukić, koja je predstavila aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planirane manifestacije, kulturne i zabavne sadržaje, ponudu za aktivan odmor i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Lidove novine, Prima - Receptar, Krasy Ceska, Press M, Czech Travel Press, Češka Asocijacija novinara za turizam, TTG, Evropa Press, Hano+Ihalo, Surfing, Vzng , Ringier Axel Springer i drugi.

Nakon press konferencije priređen je koktel tokom kojeg su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude.

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude slijedeći češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour Plus, Cedok, Vitkovice Tours, Kompas Praha, MK Travel, MH Travel, Relax Adriatic, TimeTravel, Tip Travel, Viktorija Tours, 101 Zemek, itd. Češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta saobraćati sa Crnom Gorom, dva puta nedjeljno na relaciji Prag- Podgorica-Prag, svake srijede i subote, od 30. maja do 26. septembra.

Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo preko 26.000 turista iz Češke koji su ostvarili približno 170.000 noćenja.

Na sajmu „Holiday World„ učestvuje 660 izlagača i 7480 profesionalaca iz 46 zemalja, očekuje se više od 30.000 posjetilaca. Ujedno se održavaju i međunarodni sajam za gastronomiju “Top Gastro” i specijalizovani turistički sajmom za golf “Golfshow”.