16-01-2015

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma u Beču

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove godine u saradnji sa Montenegro Airlinesom, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2015“, koji se održava u Beču u periodu od 15.-18.januara.

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu turizma u Beču | Radio Televizija Budva

Tokom sajma organizovani su sastanci direktorice Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, Željke Radak Kukavičić sa predstavnicima medija i partnerima sa ovog tržišta. Poseban akcenat je dat na predstavljanju ponude za pred i post sezonu. Održani su sastanci sa specijalizovanim turističkim agencijama koje se bave organizacijom putovanja turista koji upražnjavaju aktivnosti na otvorenom.

Direktorica Željka Radak Kukavičić se sastala sa Petrom Stolbom, direktoricom austrijske turističke organizacije. Tom prilikom je razgovarano na temu razvoja planinskog turizma - diverzifikaciji proizvoda, nacionalnim parkovma i razvoju seoskog turizma kao ekoturističkog brenda kao i o turistickim tokovima na tržištu Austrije. Drugog dana sajma upriličen je sastanak sa Reinhard Nöbauerom, šefom Odsjeka za međunarodne bilateralne poslove Austrije, tokom kojeg su razmijenjena iskustva i informacije vezano oblast obrazovanja turističkog kadra.

Željka Radak Kukavičić se sastala sa Michaelom Federspielom iz Intertravel Reisen-a koji ove godine organizuje čarter letove iz nekoliko gradova Njemačke ( Berlina, Štutgarta, Nirnberga, Lajpziga, Hanovera, Dortmunda, Padernborna, Erfurta…) kao i čarter letove na relaciji Beč -Tivat. Planirano je oko 76 čarter letova iz Njemačke za period pred i post sezone. Takodje za predsezonu je planirano i oko 17 letova iz Austrije za Tivat. Tokom sezone Montenegro airlines će na relaciji Tivat-Beč imati let svakog utorka. Direktorica NTO je razgovarala i sa gospodinim Thomas Steinerom vezano za aranžmane koje njegova agencija organizuje za Crnu Goru.

Sajam Ferien posjeti značajan broj posjetilaca iz Beča i okruženja, te će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima. Zavisno od interesovanja, posjetioci crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija, putovanja za seniore i sl. Na sajmu učestvuje 750 izlagača iz preko 70 zemalja i očekuje se da će ga posjetiti oko 150.000 posjetilaca.

Na štandu Crne Gore učestvuju predstavnici turisticke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Globtour”, Montenegro Airlines i Turističke organizacije Budve, Tivta i Kotora.

Turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do oktobra 2014. godine, Crnu Goru je posjetilo oko 14.000 turista iz Austrije koji su ostvarili blizu 60.000 noćenja.