09-03-2018

Turoperatori iz Kine u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Grupa turoperatora iz Kine boraviće do nedjelje u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Planirani su obilasci Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja i Nacionalnog parka Durmitor.

Turoperatori iz Kine u studijskoj posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Studijsku posjetu je organizovala NTO u saradnji sa Evropskom komisijom za putovanja i Turističkom organizacijom Srbije.

Riječ je o predstavnicima turoperatora Zhejiang Everbright Galaxy Travel Co, China Travel Service of Shenyang, Shanghai Bravo International Travel Service, Beijing Beiqui Travel Service, Country Holidays Beijing, International Travel Service Incorporated, China International Travel Service Beijing, Huana International Travel Service, Tongcheng International Travel Service, Shanghai Wanda International Travel Service i Beijing Xintu International Travel.

„Uz podršku lokalnih turističkih organizacija i partnera, gosti iz Kine su prvog dana posjete bili u prilici da se upoznaju sa ponudom Glavnog grada, gdje su obišli nekoliko hotela i vinski podrum Šipčanik, dok su u nastavku posjete planirani obilasci Budve, Tivta, Kotora, Bara, Ulcinja i Nacionalnog parka Durmitor“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su kazali da je u saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem (CTU) planirana i poslovna radionica sa predstavnicima turističkih agencija iz Crne Gore.

„Da je interesovanje kineskih turista za Crnu Goru kao turističku destinaciju u porastu pokazuje i podatak da smo prethodne godine zabilježili skoro dvostruko veću posjetu sa tog tržišta u odnosu na 2016. godinu. Očekuje se da će se taj pozitivan trend nastaviti i u ovoj godini, kao i da će ova studijska posjeta rezultirati odlukom nekoga od prisutnih turoperatora da u svoje kataloge uvrsti Crnu Goru“, kazali su predstavnici NTO.

NTO posljednjih godina intenzivno promoviše turističku ponudu Crne Gore na tržištu Kine kroz zajedničke nastupe sa Turističkom organizacijom Srbije i zainteresovanim partnerima.