08-06-2021

U akciji Folija sankcionisano 66 vozača

Crnogorska policija apelovala je na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača i suvozača, navodeći da su zbog tog prekršaja za dva dana kaznili 66 osoba.

U akciji Folija sankcionisano 66 vozača | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz Uprave policije saopšteno je da je pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju i stanica za tehnički pregled vozila, uočeno da jedan broj vozila suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač).

"Pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti", upozorili su iz Uprave policije.

Oni su kazali da su službenici saobraćajne policije 5. i 6. juna, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja u okviru operativne akcije Folija.

"Zbog uočenih prekršaja i upravljanja ovakvim vozilom sankcionisano je 66 vozača", kaže se u saopštenju.

Iz policije su dodali da je pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled.

"Koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila", navodi se u saopštenju policije.