10-05-2022

U Budvi održan prvi Međunarodni memorijalni boćarski turnir

U organizaciji Boćarskog kluba „Maini“ minulog vikenda uspješno je organizovan prvi Međunarodni memorijalni boćarski turnir. Prvi mečevi u okviru turnira, zbog loših vremenskih prilika, odigrani su u subotu u zatvorenoj hali u Tivtu, nakon čega su, poslijepodne, boćari nastupili na terenima na Slovenskoj plaži u Budvi.


Foto: BK Maini

U disciplini par prvo mjesto osvojili su Marino Milićević i Marin Ćubela, drugi su bili Tomislav Kolobarić i Pero Ćubela, a treći Uroš Šarac i Miloš Milaković.

Gracija Stjepčević trijumfovao je u disciplini brzinsko, drugu poziciju zauzeo je Bruno Kraljić, a treće mjesto pripalo je Marinu Milićeviću.

"Moramo istaknuti vrhunske rezultate u disciplini brzinsko, prvo polufinale Marino Milićević i Gracija Stjepčević 46-46 , đžentlmenski potez Marina da pusti Graciju u finale, a onda još jedan spektakl Gracije i Bruna - 42-41. Kratak rok trčanja i mala pauza možda su uticale na Bruna, ali Gracija pokazuje da sve ono što se priča o njemu kao igraču, iako je mlad, on dokazuje i igrom. Hvala Vam prijatelji što ste nam ukazali čast i svojim prisustvom uveličali ovaj prvi međunarodni Memorijalni turnir, u nadi da se svake godine okupljamo u Budvi i da turnir bude još bolji ako je to moguće. Hvala i našim sponzorima, našoj Opštini Budva, TO Budva, JP Morsko dobro, Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“. Hvala i Radio Televiziji Budva što su nas mediski ispratili. Hvala svakome pojedinačno ko se uključio i pomogao da se ovaj turnir rodi. Bravo i momcima iz BK Maini koji su dali maksimalni doprinos da sve ovo izgleda veličanstveno! Mi smo ta ekipa", poručili su iz BK Maini.

Memorijalni turnir organizovan je u čast Budvana, boćara – Blaža Lazovića, Aca Parezanovića, Mira Boškovića i Maja Lalevića, koji su obilježili prve godine boćarskog sporta u Budvi, očuvali i na svoje sugrađane prenijeli ljubav prema ovom sportu, a nastradali 24. aprila 1989. godine vraćajući se sa boćarske utakmice, i Đura Markovića, koji je jedan od najzaslužnijih za današnji razvoj ovog sporta u Budvi i postignute rezultate.

Takmičenje je okupilo boćare iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.