06-04-2021

U Budvi organizovan protest podrške Vladimiru Leposaviću

Više desetina građana okupilo se sinoć na kružnom toku na ulazu u Budvu kako bi izrazili protest povodom povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

U Budvi organizovan protest podrške Vladimiru Leposaviću | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Budvani su na pet minuta blokirali saobraćajnicu na ulazu i izlazu iz grada.

Đorđije Vujović iz Nove srpske demokratije kazao je za TV Budva da su građani nezadovoljni odlukom premijera, te da je ista nepravedna.

"Okupili smo se spontano u znak podrške ministru Leposaviću. Ljetos je premijer Krivokapić bio u Budvi, osjetio je što znači demokratija na budvanski načina. Slušao je nas i narod koji ga je birao, međutim sad izgleda ima druge mentore koji mu govore što treba da radi", istakao je Vujović.


Foto: printscreen

Nažalost, kako dodaje Vujović, premijer je pokušao ili pokušava da smijeni ministra Leposavića, ministra koji je, kako naglašava najviše doprinio da se usvoji tada nepravedni Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

"Zakon koji je izazvao na stotine hiljada građana Crne Gore da izađu na ulice i takovg jednog ministra smjenjuju na jedan nedostojanstven način. Srpskom narodu niko ne može da kaže da je genocidan, ratni zločini su bili u svim ratovima, vjerovatno dok je ratova će biti i zločina. Mi osuđujemo svaki zločin koji se desio u svakome ratu, ali pripisivanje genocida srpskom narodu nećemo nikad dopustiti, i iz tog razloga dajemo punu podršku ministru Leposaviću", poručio je Vujović.

Građani su se nakon protesta mirno razišli, a na licu mjesta bili su i policijski službenici.

Protesti u znak podrške Leposaviću sinoć su održani i u Podgorici, Baru, Nikšiću, Pljevljima, Beranama.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je juče tokom javnog obraćanja da je tražio ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog nedavne izjave o Srebrenici u kojoj je rekao “da će priznati genocid u Srebrenici kada se to nedvosmisleno utvrdi” i da je sud u Hagu, gdje je suđeno, “izgubio svoj legitimitet”.

Kako ministar Leposavić nije promijenio svoj stav, crnogorski premijer je donio predlog o njegovom razrješenju i izazvao talas negodovanja dijela parlametnarne većine u Skupštini Crne Gore.



D.B.