28-07-2023

U Budvi trenutno bez struje 1.031 korisnik, radi se na uspostavljanju napajanja

Najnovija informacija koja je našem portalu saopštena iz PR službe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je da je na području Budve 1.031 korisnik još uvijek bez napajanja električnom energijom.


Foto: Arhiva

Oni su kazali da dežurne ekipe CGES-a rade na otklanjaju kvara.

Iz PR službe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) našem portalu saopšteno je da je u Budvi bez struje nešto iza 17 časova bilo 2.338 potrošača, pretežno u naseljima Rozino i Dubovica. Oni su tada kazali da je u međuvremenu napajanje dobilo 1.400 korisnika.

Oni su kazali da je u 16:39h napajanje uspostavljeno u Gospoštini, Starom gradu i hotelu "Avala".

Čitaoci našeg portala prethodno su prijavili da struje nije bilo u naseljima Podkošljun, Dubovica lux i Velji Vinogradi. Nekoliko čitalaca iz Rozina požalilo se da u tom dijelu grada nije bilo uspostavljeno napajanje.

"Zbog kvara u postrojenju 110/35 kV Budva, dio korisnika je bez napajanja električnom energijom. Ekipe Crnogorski elektroprenosni sistem AD rade na otklanjanju kvara", saopštili su prethodno iz CEDIS-a.

O današnjem prestanku napajanja u gradskim djelovima Budve oglasili su se i iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) istakavši sljedeće:

"CGES obavještava javnost da ne postoje problemi u snabdijevanju Budve sa prenosne mreže. Do problema je došlo u distributivnoj 35 kV celiji u TS "Budva", zbog čega je Crnogorski elektrodistributivni sistem morao izvršiti redukcije na dijelu konzuma. Ekipe CGES-a su na terenu i rade na otklanjanju kvara", kazali su.

Problemi sa napajanjem počeli oko 15 časova

Od 15 časova u Budvi je na području nekoliko naselja usled kvara došlo do prekida napajanja električnom energijom.

U dijelu grada u Ulici 13. jula struja je nestala oko 15 časova, a u jednosatnom intervalu još jednom je došlo do nestanka struje.

Napajanje je ponovo uspostavljeno u 16:02h, pošto je struja prethodno još jednom nestala dvadesetak minuta ranije.

Nešto kasnije dogodio se prekid napajanja koji je trajao svega par minuta.

Podsjetimo, Budva je ostala bez napajanja u večernjim satima 25. jula kada je prekid trajao dvadesetak minuta.