24-07-2021

U Budvi uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

Službenici Centra bezbjednosti Budva su sinoć efikasnom reakcijom i dobrom postavkom službe u kratkom rokom lišili slobode osobu osumnjičenu za ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


Ilustracija, Foto: Pixabay

Oni su kazali da je sinoć, sat nakon ponoći, policiji prijavljeno da je u Starom gradu u jednom ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je jedno lice zadobilo povrede.

"Policija je odmah izašla na lice mjesta, izvršila blokadu Starog grada i izvršila pretragu terena. Operativne grupe kriminalističke policije koje u večernjim časovima pokrivaju ovo područje grada u cilju sprečavanja krivičnih djela su pravovremeno reakcijom spriječile bjekstvo osumnjičenog", istakli su iz UP.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju policija je lišila slobode N.T. (21) iz Republike Srbije.

"On je, kako se sumnja, izvršio ovo djelo na štetu D.Č. iz Budve na način što mu je tokom tuče nanio više ubodnih rana u predjelu tijela oštrim predmetom. D.Č. je hospitalizovan u kotorskoj bolnici", dodaje se u saopštenju.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu. Budvanska policija je, navode iz UP, prikupila obavještanja od oko 20 osoba koje su bili učesnici incidenta ali i očevidci i svjedoci.

"Takođe, u slučaj je uključen i ronilački tim Protivterorističke jedinice koji su pretragom mora pronašli nož za koji se sumnja da je osumnjičeni koristio prilikom izvršenja djela. Kriminalističkom obardom policija je došla do sumnje da je krivičnom djelu prethodnio verbalni i fitički konflikt dvije grupe lica koje su boravile u ugostiteljskom objektu", stoji u saopštenju.