29-12-2023

U Budvi više ponude nego potražnje, cijene nekretnina opadaju

Cijene prodaje i izdavanja nekretnina na teritoriji opštine Budva vraćaju se u normalu s obzirom na to da je više ponude nego potražnje, kazao je agent za nekretnine Tomislav Ranković.

U Budvi više ponude nego potražnje, cijene nekretnina opadaju | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Informacija da se nekretnina može kupiti samo uz podsredstvo agancije lažno je plasirana, pa se tako zakonom neće ni u jednom trenutku osporavati vlasnicima raspolaganje sopstvenim nekretninama, bilo da je u pitanju prodaja ili izdavanje.

"Nažalost, postoji jedna informacija koja je plasirana prije dva dana u medije, a koja je laž. Da li je to novinar to izvukao iz komentara na Javnoj raspravi, ne znam, ali zakon ni u jednom momentu neće osporavti vlasnicima svoje nekretnine da raspolažu sa njima, bilo da je u pitanju prodaja ili izdavanje, to se neće desiti", kazao je on.

Kada je u pitanju stanje na tržištru nekretnina u Budvi, Ranković ističe da je prodaja nekretnina u blagoj stangnaciji.

"Nekretnine su u blagoj stagnaciji, ljudi su oprezni, čekaju da se cijene vrate u nromalu, da u odnosu na prošlu godinu padnu, a ako se i pojavi neka nova nekretnina sa nekom dobrom cijenom ona jako brzo dođe do svoga kupca, izdavanje se takođe vraća u normalu, jer smo svjedoci da je prošla godina bila nerelana i u prodaji i u izdavanju, znamo kakvo je tržište Budve i regiona, znamo šta kupovinom nekretnine možete da dobijete kao investciju, a od toga s eneće odstupati ni u budučnosti", kazao je Ranković.

Više je ponuda nego potražnje, pa se i u tom dijelu cijene vraćaju u normalu

"Vraća se normala, da kažemo da je jednosoban stan u novijoj gradnji do 550 eura, a stara gradnja do 350/400, jer desilo se ono što smo i ranije imali više ponude nego potražnje, sada ima mnogo slobodnih stanova i ko hoće da izda mora da spusti cijenu", ističe on.

Nakon nove godine očekuje se blag pad cijena nekretnina zaključio je Ranković.

Prilog iz dnevno informativne emisije Polis