26-07-2023

U Budvi za sedam dana registrovano pet novih slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori je, u prethodnih sedam dana, registrovano 18 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

U Budvi za sedam dana registrovano pet novih slučajeva koronavirusa | Radio Televizija Budva

z Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, od srijede do utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.184 uzorka.

Iz IJZ-a su naveli da je u Kotoru registrovano sedam novootkrivenih slučajeva, Budvi pet, Podgorici tri, a po jedan u Beranama, Nikšiću i Rožajama.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za period od srijede do utorka je iznosio 1,52 odsto.

“Tokom izvještajnog perioda IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.828.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak četiri pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 18.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.970.

U Kotoru je aktivno sedam slučajeva zaraze koronavirusom, Budvi pet, Podgorici tri, a u Beranama, Nikšiću i Rožajama po jedan.