02-02-2021

U četvrtak o Odboru i izvršnom direktoru ToMontenegro

Vlada će u četvrtak odlučiti o Odboru direktora i izvršnom direktoru nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.


Ilustracija, Foto: Pexels/Gratisography

Navodi se da je Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove Odbora direktora i izvršnog direktora u avio-kompaniji ToMontenegro, utvrdila predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

“Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države”, dodaje su saopštenju.

Komisija u čijem sastavu su ministri finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i za kapitalne investicije Mladen Bojanić, obrazovana je na sjednici Vlade 26. januara.

“Članovi su pregledali sve pristigle prijave i napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su pristupili razgovorima sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je interesovanje za poziv koje su objavili na svojoj web stranici bilo veliko, u prilog čemu, kako su naveli, govori i zavidan broj prijavljenih.

“Broj kompetentnih profesionalaca, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja započetih reformi u svim sferama”, zaključuje se u saopštenju.


(MINA Business)