02-11-2021

U četvrtak radionica “Uticaj tehnologije na potražnju digitalnih vještina”

Kancelarija za mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva organizuje besplatnu radionicu pod nazivom “Uticaj tehnologije na potražnju digitalnih vještina”, koja će se održati 4. novembra, u 18h u prostorijama Omladinskog kluba u Budvi.


Foto: Kancelarija za mlade

"Prema izvještaju WB DESI 2019 o tržištu, postoji jaz između digitalnih vještina u EU i na Zapadnom Balkanu. Povećanje produktivnosti jedna je od glavnih prednosti pametne upotrebe digitalnih alata. Ono što se često previđa kako među građanima tako i među donosiocima odluka je da digitalizacija podstiče transformaciju, a u smislu otvaranja novih radnih mjesta povećava potražnju za specijalizovanim zanimanjima", kazali su iz Kancelarije za mlade u najavi događaja.

Kako su istakli, proces stalne nadogradnje vještina je u 2021. godini neizbježan. Jaz između generacija, prema njihovim riječima, igra ulogu kada se govori o digitalnom prilagođavanju, odnosno, suštinski, o digitalnoj transformaciji.

"Kako bi približili mladima proces digitalne transformacije i potrebnih poslovnih vještina, odlučili smo da organizujemo radionicu na ovu temu", navodi se u saopštenju.

Broj učesnika/ca je ograničen na 20, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Ova radionica održava se u sklopu projekta ICEDA, a realizuju je NVO COE&NEST u saradnji sa NVO 35mm i Omladinskim klubom Budva.