08-03-2020

U Drugoj osnovnoj školi održan okrugli sto Udruženja profesora crnogorskog - srpskog - bosanskog - hrvatskog jezika i književnosti

Udruženje profesora crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti - ,,Biblios" održalo je 5. marta u JU ,,Druga osnovna škola" u Budvi okrugli sto na temu ,,Uloga i položaj predmeta Crnogorski - srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost u obrazovnom sistemu".

U Drugoj osnovnoj školi održan okrugli sto Udruženja profesora crnogorskog - srpskog - bosanskog - hrvatskog jezika i književnosti | Radio Televizija Budva

Sastanku je prisustvovalo devet profesora iz budvanskih osnovnih škola, a sastankom su rukovodili Nada Simonović, nastavnica u JU ,,Druga osnovna škola" i predsjednik Udruženja ,,Biblios", Dragan Marković.

"Tokom sastanka razgovaralo se o pitanjima struke i savremenim izazovima u nastavi ovog predmeta, a to su upotreba savremenih metoda i oblika rada, razvoj informacione i medijske pismenosti, problem čitanja u 21. vijeku, unapređenje rada Udruženja, kako Udruženje može unaprijediti profesionalni razvoj nastavnika, koja takmičenja može organizovati i sl" navodi se u saopštenju.