27-04-2023

U JK Galiola zadovoljni prvom regatom u budvanskom akvatorijumu

Nakon prve regate koja je održana prošle subote u budvanskom akvatorijomu, u Jedriličarsko sportskom klubu “Galiola” koji je u procesu osnivanja zadovoljni su kako je protekla ova sportska manifestacija.


Detalj sa regate, Foto: JK Galiola

Regata u organizaciji budvanskog kluba i NVO Feral okupila je 12 takmičara, a pozivu su se odazvali i gosti iz klubova “Lahor” i “Delfin” iz Kotora i Tivta.

Zoran Martinović, koji će pokrivati poziciju predsjednika JK Galiola, čestitao je svim takmičarima na učešću, kao i stručnim timovima i organizatorima, sponzorima i volonterima koji su, kako je rekao, učinili da ovaj događaj bude uspješan.

“Sretan sam što sam dio ekipe koja konačno u Budvi pokreće jedriličarstvo . Svi su pokazali visok nivo entuzijazma i predanosti, što je omogućilo takmičarima da se fokusiraju na svoje takmičarske performanse i uživaju. S obzirom da je jedriličarstvo kao sport izuzetno važan za naš grad, nadam se da ćemo uskoro imati priliku da organizujemo još mnogo jedriličarskih događanja”, istakao je Martinović.

Jedan od osnivača kluba, Marin Rađenović naglasio je da ih kao organizatore posebno raduje interesovanje lokalne djece za jedrenje.

“Naša djeca su po prvi put imala priliku da osjete vjetar, more i jedrenje. Roditelji su takođe jako zainteresovani da svoju djecu upišu kada budu počeli treninzi. Takođe dosta roditelja je ponudilo da nam pomogne i mi to jako cijenimo. Ali imamo još dosta domaćih zadataka prije početka, ali očekujemo pozitivan razvoj vrlo brzo. Vrlo je moguće da će treninzi početi početkom ljeta, ali ko sto rekoh imamo još domaćih zadataka”, kazao je on.

Podsjetimo, regata u Budvi održana je na Dan planete zemlje, 22. aprila, a u čast budvanskog oriđinala, pokojnog Nikole Vukčevića Krpe, koji je donio prvu jedriličarsku dasku u Budvu i bio začetnik Windsurfing sporta u našoj sredini.

Takmičenje je održano u klasi ILCA i optimist, a ovaj sportski događaj poslužio je i kao promocija JK Galiola čiji će osnivači nastojati da jedrenje približe budvanskoj djeci i omladini, budući da Budva, za razliku od većine primorskih gradova, do sada nije imala klub.



M.S.