06-10-2022

U JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” zanimljiv program povodom Dječije nedjelje

Od 3. do 7. oktobra ove godine u JPU Ljubica V. Jovanović - Maše obilježava se Dječija nedjelja tokom koje se koordinacijom svih članova kolektiva radi na upoznavanju djece sa njihovim pravima. Tim povodom u toku je zanimljiv program, a više na pomenutu temu za Polis je govorila pedagoškinja Viktorija Blagojević.


Foto: JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše”

"Dječiju nedjelju obilježićemo u svim našim vaspitnim jedinicama, s tim što će raspored biti drugačiji. Sadržaji se svode uglavnom na šetnje pored mora, obilazak Starog grada, odlazak u bioskop, kreativne likovne radionice, održavanje sportskog dana i igre na otvorenom i sve ono što doprinosi intelektualnom razvoju i onom što ćemo djecu naučiti kroz razne stihove i priče, anegdote, dječije iskaze. Potrudićemo se da oni usvoje suštinu kako bi naučili koja su njihova prava, a kasnije ćemo da ih naučimo i koje su njihove obaveze", istakla je Blagojević.

Kako je kazala, djeca se oduševe kada saznaju kojim pravima raspolažu.


Blagojević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Tu se spominje i pravo na zdravu ishranu, na mamu i tatu, ljubav, na sve što možete da zamislite da sadrži taj jedan bukvar dječijih prava. Tako da su oni oduševljeni kada to shvate i saznaju. Pritom, imaju brojne aktivnosti i izlaske napolje, a poslužilo nas je i ovo lijepo vrijeme. To je nešto što njih čini zaista radosnim", navela je ona.

Period adaptacije završen veoma uspješno

Govoreći o adaptaciji djece na vrtić Blagojević ističe da je ista privedena kraju, a od ovog mjeseca počinju sa sa ozbiljnijim vaspitno-obrazovnim radom.

"Djeca mogu da očekuju da će u narednom periodu da uče, naravno kroz igru i brojne relaksirajuće sadržaje. Ozbiljno kreće školska godina, najavljuju se i roditeljski sastanci kako bismo poboljšali saradnju, jer tu smo zbog njih i njihove djece. Period adaptacije završen je veoma uspješno, s obzirom na činjenicu da je od 1.461 upisanog djeteta, zabilježen jednocifren broj slučajeva težeg prilagođavanja na vrtić", zaključila je Blagojević.


M.S.