23-04-2018

U najavi najbolja sezona

U Crnoj Gori u prva dva mjeseca ove godine turisti su u kolektivnom smještaju ostvarili preko 115 hiljada noćenja, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prošle, saopšteno je iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

U najavi najbolja sezona | Radio Televizija Budva

Pobjeda piše i da je industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prva dva mjeseca ove godine veća za skoro 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Ministarstva ekonomije navode da je to prije svega rezultat izuzetno povoljne hidrološke situacije za rad hidroelektrana, kao i rada vjetroelektrane Krnovo i Termoelektrane Pljevlja.

"Što se tiče rezultata sa početka ove godine, možemo reći da se nastavio značajan trend rasta broja turista. U januaru i februaru u kolektivnom smještaju boravilo je više od 38 hiljada turista, što je 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine", kazali su iz Ministarstva turizma.

Shodno informacijama, kako su dodali, dobijenim od predstavnika turističke privrede, očekivanja za ovogodišnju sezonu su nastavak rasta broja turista sa tržišta Njemačke, Austrije, Francuske, Poljske, Velike Britanije, Češke, zemalja Beneluksa i Skandinavije, a povećan je i broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu.

"Takođe, pored redovnih letova ruskih avio-kompanija tokom godine, deset ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje sezone, u periodu od 26. maja do 30. septembra", rekli su iz Ministarstva.

Kada je u pitanju Skandinavija, predstavnici Ministarstva turizma najavljuju novinu koja će obilježiti ovu turističku sezonu.

Turoperator "Tomas Kuk" dovešće, prema najavi, oko 12 hiljada turista sa tog tržišta.

"Takođe, HG Budvanska rivijera nastavlja dugogodišnju saradnju sa francuskim partnerima Prodintur i MTO Travel koji dovode francuske turiste. Za ovu godinu je ugovorena saradnja ove hotelske grupe i TUI Francuska", rekli su iz Ministarstva turizma.