05-04-2020

U Sjevernoj Makedoniji 18 žrtava virusa

U Sjevernoj Makedoniji umro je još jedan pacijent obolio od korona virusa, pa je broj žrtava te zaraze sada 18, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

U Sjevernoj Makedoniji 18 žrtava virusa | Radio Televizija Budva

Foto: Getty Images

On je na svom fejsbuk profilu naveo da je na Klinici za zarazne bolesti u Skoplju nekoliko sati poslije prijema preminuo 63-godišnji muškarac iz jednog struškog sela, koji je "donijet sa teškom kliničkom slikom".

Na toj klinici su, precizirao je Filipče, hospitalizivana 74 pacijenta, od kojih je 15 sa teškom kliničkom slikom, 11 je na mehaničkoj ventilaciji, dok su drugi pacijenti stabilni.

Istovremeno, kako je istakao, Kliniku za infektivne bolesti danas napuštaju tri pacijenta, koja imaju dva negativna testa na korona virus, pa je broj izliječenih od početka zaraze u Sjevernoj Makedoniji povećan na 23.

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije je naveo da su u posljednja 24 sata registovana 72 nova slučaja korona virusa, pa ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas iznosi 555 (aktivnih 514 slučajeva).

Najviše novopotvrđenih zaraženih korona virusom ima u Kumanovu, 21 i Skoplju, 14, u gradovima koji imaju ukupno najveći broj registrovanih slučajeva Kovid 19.

U Skoplju je dijagnostikovano ukupno 235 inficiranih korona virusom, u Kumanovu 114, Debru 49, Prilepu 33, Tetovu 29, Strugi 24, Štipu 19, Velesu 10, dok je u ostalih 10 gradova u kojima ima potvedjenih slučajeva broj zaraženih jednocifren.

Izvor: Radio Slobodna Evropa