27-02-2023

U toku realizacija niza infrastrukturnih projekata na teritoriji cijele budvanske rivijere

Sekeratijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva sprovodi niz infrastrukturnih projekata na teritoriji cijele rivijere. Pored sanacije i modernizacije saobraćajnica i trotoara, radi se na modernizaciji i rekonstrukciji javne rasvjete, potom sportsko-rekreativnim projektima i postavljanju signalizacije u susret turističkoj sezoni, kazao je sekretar Srđan Gregović.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

On je u izjavi za Polis naglasio da su brojne aktivnosti koje Sekretarijat za komunalno stambene poslove na čijem je čelu sprovodi na području Budve.

"Povoljna okolnost je da je budžet Opštine Budva usvojen na vrijeme i da na osnovu toga potrošačke jedinice, između ostalog i naš Sekretarijat, mogu da planiraju sredstva kroz plan javnih nabavki i da uspješno realizuje aktivnosti u utvrđenoj dinamici", istakao je Gregović.

U dijelu sanacije i modernizacije saobraćajne i putne infrastrukture sprovode se veoma zahtjevni radovi na atmosferskoj i vodovodnoj mreži u Ulici Bjelašnica, nakon čega će se urediti totoari i postaviti asfalt.

"Naveo bih aktivnosti u naselju Pržno, gdje radimo modernizaciju trotoarskih površina i nakon pripremnih radova, postavljanja ivičnjaka i utvrđivanja trase radimo na postavljanju kamenih ploča. Imamo aktivnosti i u Petrovcu, radimo na modernizaciji trotoarskih površina u dužini većoj od 1.000 metara, na potezu od kružnog toga, s jednim krakom ka hotelu "Palas", a drugim ka Zdravstvenoj stanici i Ulici Nika Anđusa. Radovi idu uspješno na zadovoljstvo naših sugrađana" , naveo je Gregović.


Gregović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Značajne aktivnosti, kako je rekao, sprovode se i na sanaciji i modernizaciji javne rasvjete.

"Trenutno se izvode radovi u naselju Gospoština, nekih 750 metara. Nakon toga, preći ćemo u Rafailoviće, na potez od hotela "Šumadija", ka garaži, u dužini od 750 metara, gdje nastavljamo započete aktivnosti iz prethodnog perioda. Postavljamo nove stubove javne rasvjete i led lampe. Takođe, u prethodnom periodu značajne aktivnosti rađene su u Dubovici, Adoku, Mainskoj ulici, Babiloniji, a postavljena je i modernizovana rasvjeta na više seoskih područja", dodao je sekretar za komunalno stambene poslove.

Za desetak dana počeće i aktivnosti na postavljanju nove turističke signalizacije na 134 okacije na teritoriji opštine, kako bi se turistima na adekvatan način približili turistički lokaliteti, javni sadržaji i institucije.

"U toku su aktivnosti i na tekućem održavanju gradske infrastrukture i pripreme za turističku sezonu. Takođe, u vremenu koje je pred nama uslijediće cjelovito obilježavanje opštine horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i nedostajućom putnom opremom", istakao je Gregović.

Kada je u pitanju sportsko-rekreativna insfrastruktura, trenutno se radi na pet novih igrališta, tri za djecu i dvije vježbaonice. Sekretar Gregović ističe da, u cilju podrške vaspitno-obrazovnom radu Sekretarijat za komunalno stambene poslove sarađuje sa školama i vrtićima. U vezi sa tim, u saradnji sa Drugom osnovnom školom urediće jedan teren, a potom i opremiti objekte JPU "Ljubica Jovanović Maše" u centralnom i u vrtiću u Petrovcu.