24-05-2022

U Ulcinju uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja manjih količina opojnih droga

Policija je u Ulcinju, sprovodeći pojačane kontrole u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, pronašla manja pakovanja opojnih droga i podnijela prekršajne prijave protiv pet osoba, navodi se u saopštenju Uprave policije. Kako su kazali, kontrolisan je i Đ.B. (26) iz Budve kod kojeg je pronađeno 6,8 grama opojne droge marihuana i manje pakovanje opojne droge kokain ukupne težine 2,3 grama.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Obaviješten je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela", naveli su oni.

Slobode je lišen E.F. (20) kod kojeg je pronađeno 8,4 grama opojne droge amfetamin.

"On je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, priveden sudiji za prekršaje na dalju nadležnost. Takođe, zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, slobode je lišen E.K. (28) iz Republike Albanije kod kojeg je pronađena opojna droga amfetamin. Osim toga, kontrolisani su i D.J. (22), N.P. (35) i N.E. (39). Kod njih je pronađena manja količina opojnih droga marihuana i kokain, te su protiv njih podnijete prekršajne prijave u redovnom postupku", kazali su iz Uprave policije.