12-12-2017

Ubistvo Borete: Čeka se zvanična odluka o izuzeću Čađenovića

Suđenje za ubistvo Budvanina Đorđa Borete i Dragana Zečevića opet je odloženo. Ovo je četvrti put da optuženi ne uspijevaju da iznesu odbranu.

Ubistvo Borete: Čeka se zvanična odluka o izuzeću Čađenovića | Radio Televizija Budva

Višem sudu nije dostavljena zvanična odluka o izuzeću specijalnog tužioca Saše Čađenovića koje je juče zatražila odbrana optuženog Vasilija Rafailovića.

Branilac Rafailovića Dragan Mitrić je zatražio izuzeće jer smatra da mu je Čađenović uskratio pravo na adekvatnu odbranu.

"Postoje okolnosti koje izazivaju sumnju u njegovu nepristrasnost. Specijalni tužilac nije vjerodostojno unio iskaz svjedoka Mitra Kuljače. Pitanje je glasilo: Da nije Rafailović bio na motoru?, a svjedok je odgovorio:Ja Vam kažem da ta osoba nije Vasilije Rafailović. Tužilac je u zapisnik unio sljedeće:Ja mislim da na motoru nije bio Rafailović", pojasnio je Mitrić pred sudskim vijećem Biljane Uskoković.

On je dodao da je Čađenović saslušavao svjedoke bez pozivanja branioca. Tužilac, prema riječima Mitrića, nije dostavio ni audio i video zapise sa saslušanja okrivljenih i svjedoka.
FOS nezvanično saznaje da će Čađenović ipak ostati u ovom predmetu.

Za ovo krivično djelo terete se i Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja, koji još uvijek nisu iznijeli odbranu, dok se Vasiliju Rafailoviću, Ratku Vušoviću i Ivanu Cicmilu sudi u odsustvu.
Đorđe Boreta i Dragan Zečević stradali su početkom decembra 2016. godine u bašti lokala "Trofej" u Bečićima, kada je ubica iz automatske puške nasumice pucao na goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenog Saše Borete, koji izdržava tridesetogodišnju kaznu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Zečević je bio slučajna žrtva.

Sljedeći pretres je zakazan za 10- i 13. januar 2018. godine.