29-03-2018

Učenici OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša” pobjednici Književnog kviza

Učenici VIII-1 odjeljenja OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša” osvojili su prvo mjesto na Književnom kvizu, na kome su učetvovale sve tri budvanske osnovne škole, a koji je održan u zgradi Akademije znanja, u okviru Festivala “Male morske pjesme i priče, u organizaciji JU “Narodna biblioteka Budve i NVO “Dramski studio Budva”.

Učenici OŠ

Maksim Vuksanović, Andrej Radović, Lazar Perović, Aleksa Tršić i Luka Kunjić​ svoje utiske nakon Kviza, prenjeli su u razgovoru sa Danijelom Benić, navodeći da se sa svojom metorkom Sanjom Vojinović ne spremaju samo za potrebe kviza, već konstantno, tokom cijele godine.

"Oduševljena sam i ponosna, ovo je izuzetna grupa učenika sa kojom ništa nije teško odraditi. Svaki put uspješno realizujemo započeti projekat", istakla je natavnica maternjeg jezika, i mentorka ovih đaka, Sanja Vojinović.

Vojinović navodi da su učenici pokazali odlično znanje, koje oslikava ogroman rad porodica sa njima.

"Škola je svemu tome dala svoj doprinos, a moja saradnja sa njima daje odličan rezultat", istakla je Vojinović, dodajući da je Kviz obuhvatio pitanja iz gramatike, drame, književnoti i opšte kulture.