01-05-2023

Učenici SMŠ „Danilo Kiš“ uspješni na Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika CG

Učenici SMŠ „Danilo Kiš“, njih osmoro, ostvarili su visok plasman na Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika Crne Gore koje je održano 27. aprila na bazenu „Rondo“ u Turističkom naselju „Slovenska plaža“ u Budvi.


Foto: Aleksandra Marković/Privatna arhiva

U konkurenciji poslastičara odlične rezultate postigle su učenice odjeljenja III-8. Zlatnu medalju osvojila je Katarina Nikolić koja je zaslužila i titulu sveukupnog pobjednika. Takođe, najsjajnije odličje zaslužila je i Jovana Zec. Njihova mentorka bila je Aleksandra Marković.

Marija Batuta iz odjeljenja III-6 osvojila je zlato i pehar sveukupnog pobjednika u kategoriji rižoto pod mentorstvom Bogdana Krsmanovića.

U kategoriji piletina uspješni su bili učenici odjeljenja II-6. Pod rukovodstvom Bogdana Krsmanovića, zlato je pripalo Juliji Škuletić, srebro Sari Rajković, dok je Stevan Perović, čiji je mentor bio Dušan Mitrović, osvojio bronzanu medalju.

Još dva odličja budvanski srednjoškolci zaslužili su u kategoriji pasta. Pod mentorstvom Dušana Mitrovića bronzane medalje osvojili su Nikola Perović i Luka Franeta, takođe iz odjeljenja II-6.

Đake iz Budve naredno takmičenje očekuje 25. maja u Nišu.


M.S.