12-02-2020

Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci u petak u posjeti Drugoj osnovnoj školi

Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" u petak 14. februara posjetiće Drugu osnovnu školu u Budvi i obradovati mališane koji su iz socijalno-ugroženih porodica sa onim sto im je neophodno za život kao i školskim priborom za nastavak školovanja te tako olakšati barem na kratko njihovu situaciju.

Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci u petak u posjeti Drugoj osnovnoj školi | Radio Televizija Budva

Udruženje za pomoć socijalno-ugroženoj djeci "Smješak" je jedina medjunarodna humanitarna organizacija osnovana na prostoru Balkana. Registrovani su na podrucju četiri drzave: Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i vec skoro sedam godina pomažu one koji su u najugrozenjiim kategorijama.


Do sada su prikupili i podjelili preko 1000 tona hrane, kao i preko 750 tona higijene, školskog pribora, odjeće, inv.kolica..

"14. Februar u svijetu a i kod nas uveliko je poznat kao Dan zaljubljenih tako da će sve biti u tom svjetlu. Ali zašto taj dan ne bi bio radost i onima koji nemaju priliku proslaviti taj dan iz razloga sto nisu u situaciji obezbijediti sebi ni ono najosnovnije. Udruženje Smješak je odlučilo da na taj dan posjeti Drugu osnovnu školu u Budvi i obraduje mališane koji su iz socijalno-ugroženih porodica sa onim što im je neophodno za preživjeti kao i školskim priborom za nastavak školovanja te tako olakšati barem na kratko njihovu situaciju" navodi se u saopštenju ovog udruženja.