13-04-2022

Uhapšen državni tužilac ODT-a u Kotoru

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kotoru S.J. uhapšen je zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo (SDT).


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišen je slobode državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru S.J. zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja", kazali su iz SDT-a, prenosi portal RTCG.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić, kako su istakli, "nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju S.J. do 72 sata".

"Po nalogu v.d. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović istovremeno je formirana Komisija koja je zadužena da obavi kontrolu svih predmeta kojima je bio zadužen državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru", kazali su u saopštenju.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru sumnjiči se da je zloupotrijebio službeni položaj i učinio krivično djelo iz člana 416.st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u kom se navodi da će se kazniti zatvorom od šest mjeseci do 5 godina službeno lice koje protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom korist, drugom nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog.