06-11-2020

Uhapšeni Budvani zbog razbojništva u Podgorici

Podgorička policije je uhapsila dvije osobe iz Budve M.J. (18) i A.Š. (19) zbog sumnje da su pokrali sportsku kladionicu na Starom aerodromu prije dva dana.

Uhapšeni Budvani zbog razbojništva u Podgorici | Radio Televizija Budva

Kako navode u saopštenju policije, rasvijetljeno je razbojništvo koje je izvršeno prije dva dana na Starom Aerodromu, a na štetu jedne sportske kladionice. M.J. i A.Š. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu.

"Osumnjičeni su 4. novembra u večernjim satima došli taksi vozilom iz Budve u Podgoricu, u naselje Stari aerodmom i zatražili da ih vozač sačeka. Maskirani kapuljačama i plastičnim maskama na licu, ušli su u kladionicu i, kako se sumnja, uz prijetnju nožem od radnice otuđili novac u iznosu od 750 eura. Nakon izvršenja djela izvršioci su otišli do taksi vozila sa kojim su se i vratili u Budvu", navodi se u saopštenju policije.

Operativnim radom, kako ističu, identifikovano je taksi vozilo, a ubrzo i izvršioci ovog djela, pa je ovo teško krivično djelo riješno u kratkom roku.

"U ovoj godini od 29 krivičnih djela razbojništva i razbojničkih krađa rasvijetljeno je 20 djela ili oko 70 odsto što ukazuje na kvalitetan proaktivni i operativni rad službenika kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica na pronalaženju izvršilaca navedenih krivičnih djela. U odnosu na prethodnu godinu (2019) preventivnim aktivnostima kriminalističke policije smanjen je broj razbojništava i razbojničkih krađa za 57 odsto", navodi se u saopštenju Uprave policije.