08-11-2018

Uklonjeno stablo platana koje je ugrožavalo sigurnost porodice Ivanović

Rješavanje višegodišnjeg problema naše sugrađanke iz centra grada je započeo. Radi se o uklanjanu stabla i korjena platana koji je ugrožavao sigurnost njihovog doma.

Uklonjeno stablo platana koje je ugrožavalo sigurnost porodice Ivanović | Radio Televizija Budva

Korjen platana je već godinama predstavljao problem kući Ivanovića ispred koje se nalazilo stablo, pa su ga radnici Komunalnog preduzeća posjekli prije par dana.

Nakon skoro 15 godina čekanja da se ovaj problem riješi konačno su u Sekreterijatu za komunalnlo stambene poslove uvažili inicijativu mještanke Dragane Ivanović koja se neborjeno puta pismeno obraćala ovom opštinskom organu.



"Ovo drvo posađeno je prije možda nekih 40 godina. To je loše isplanirano jer platan nikada ne ide uz stambeni objekat. Mi smo unazad 20 godina, kada je platan već počeo da ugrožava naš dom šireći korjene prema objektu i otišao ispod temelja pisali brdo dopisa opštini. Tek sada samo naišli na jedno razumjevanje poslije toliko godina", kazala je Ivanović.

Pored ovog stabla tu su i druga problematična mjesta na kojima je pločnik toliko izdignut da je veoma često prijetnja posebno za prolaznike u sezoni.

"Pločnik je toliko izdignut na pojednim mjestima da su ljudi lomili ruke i noge. Mala djeca su padala, morali smo da intervenišemo. Nadam se da će sve ovo sanirati i spriječiti dalje prodizanje asfalta. Korjenje je veoma duboko u zemlji tako da će morati neke jače mašine da koriste kako bi se otklonili", naglasila je Ivanović i dodala da su komšije pored takođe imale sličan problem.



"Naše komšije su takođe imale problem sa korjenom platana, gdje su morali da zovu vodoinstalatera da reže grančice platana koji se našao u wc šolji", rekla je Ivanović.

Nadležni organi su shvatili koliki je ovo zaista problem.

"Stablo mora iz korjena da se ukloni jer u suprotnom će se obnavaljti iznova. Ovo je problem u cijeloj ulici, tako da se nadam skorijem rješenju", zaključila je Ivanović.

Problem nije zanemarljiv, zahtje temeljan rad i savjet stručnjaka stoga se svi mješatni nadaju skorom i trajnom rješenju.