18-03-2021

Ukoliko izostane reakcija Vlade mještani će blokirati gradilište u Miločerskom parku

Kako tvrde mještani i predstavnici MZ Sveti Stefan u Miločerskom parku nastavljena je sječa borova, što je bio povod da još jednom zatraže reakciju resornog ministarstva i zaustavljanje gradnje.

Ukoliko izostane reakcija Vlade mještani će blokirati gradilište u Miločerskom parku | Radio Televizija Budva

Foto: TV Budva

"Odakle pravo nekome da sasječe ta tri bora. Ako je njegov đed posadio i ako je to njegova zemlja onda uredu, ali ako je neko ko je došao tu posjekao bor koji na tom mjestu stoji od pamtivijeka onda treba svi da se zapitamo šta se dešava ovdje.

Niko ništa nema protiv investicija, međutim imamo protiv ovakvih investicija jer sama ova građvina se ne uklapa u ovaj prostor. Ona će da proguta ovo naše malo mjesto. Vidite koliki je to objekat, a kolike su naše kuće ovdje. Mi svi imamo pravo na po tri četiri sprata, a oni na mnogo više., kazao je za Polis mještanin Blažo Kažanegra .

"Oni su nama ovdje praktično i sunce zakklonili. Moja kuća je imala sunce barem do podne, a sad ga nema ni prijepodne.", kazao je mještanin Stevo Kaženegra.

"Ovo je sigurno krivično djelo. Plan višeg reda je majka svih planova po kojem su na ovom mjestu predviđeni hoteli, a ne apartmanski kopleks.", kazao je mještanmin Srđan Kuljača

"Mi se osjećamo kao da smo okupirani,nadali smo se da će ova vlast koja je sada došla da nam bar izađe u susret i pomogne. Mi ćemo se i dalje boriti, obraćati na sve adrese da se zaustavi izgradnja stanova za tržište. Odavde su se uzele milijarde eura i odnijele za Podgoricu i sad će da nam unište mjesto.

Plašim se da će do sezone, kad prođe ova pandemija doći do veće pobune naroda pa ćemo ih mi onda potjerati kako su to radili naši preci.", kazao je mještanin Vlado Mitrović.

Mještani očekuju posjetu resornog ministra Ratka Mitrovića koji bi se na licu mjesta uvjerio o pravom stanju u Miločerskom parku. Takođe očekuju i izvještaj komisije koja je formirana za preispitivanje sklopljenog ugovora između Vlade i zakupca, kao i građevinske dozvole izdate za objekat.

"Ovaj problem mora urgentno da se riješi jer je riječ o dragulju naše obale Miločeru i Svetom Stefanu. Ukoliko u narednom mjesecu izostane reakcija i odgovor Vlade po ovom pitanju mi ćemo nažalost morati da se odlučimo za radikalnije mjere i da blokiramo kompletno gradilište." kazao je mještanin Blažo Rađenović.

Rađenović očekuje da poslednji blok koji se gradi bude pretvoren u garažu, kao sitna kompenzacija za devastaciju Miločerskog parka.

J.M.