07-04-2023

Ulcinj dobija jedan od najprestižnijih hotela na Jadranu

Potpisivanjem aneksa ugovora između Morskog dobra i kompanije Royal iz Prištine stvorili su se uslovi za valorizaciju lokaliteta nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju, koji će biti jedan od najprestižnijih u Crnoj Gori i šire, saopštio je premijer Dritan Abazović.


Foto: gov.me

Abazović je kazao da je lokalitet gdje je bio hotel Jadran godinama bio zarobljen administrativnim preprekama i birokratijiom, kao i da su radili da se ta situacija promijeni.

“Ponosan sam što smo uz napore Morskog dobra i resornog Ministarstva uspjeli da potpišemo ugovor za izgradnju hotela koji će imati pet zvjezdica. Izgradnjom hotela Jadran dobićemo jedan od najprestižnijih hotela u Crnoj Gori i Jadranu”, rekao je Abazović prilikom ceremonije potpisivanja aneksa ugovora u Vili Gorica.

Abazović je kazao da će hotel imati pet zvjezdica, a da će njime upravljati jedan od najvećih brendova u svijetu, čiji naziv još nije htio da kaže.

“Biće to jedan od najprestižnijih hotela na Jadranu i biće otvorena nova radna mjesta”, kazao je Abazović.

On je naveo da ko želi da radi fer biznis i poštuje ugovorne obaveze, više je nego dobrodošao da investira u Crnu Goru.

“Politika gdje se nijesu poštovali ugovori, zarobljavale najbolje lokacije i čekala neka preprodaja, su iza nas”, dodao je Abazović.

Direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj i vlasnik kompanije Royal iz Prištine, Arber Kryeziu, potpisali su aneks ugovora za investiciju vrijednu više od 40 miliona EUR.


Foto: gov.me

"Potpisan Ugovor omogućiće investitoru da uđe u pripremne radove za izgradnju hotela koji će, prepoznatim brendom, biti jedan od najluksuznijih na crnogorskom primorju.“Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji Vlade Crne Gore, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštine Ulcinj, danas su stvoreni uslovi da Ulcinj dobije hotel sa pet zvijezdica. Mi kao odgovorno preduzeće, bićemo uvijek podrška ovakvim inicijativama, kako bi grad koji se nije razvijao u proteklom periodu onako kako je trebalo, postao metropola crnogorskog turizma”, kazao je direktor Javnog preduzeća, Mladen Mikijelj.

On je istakao da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru.

Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma, gospođa Ana Novaković Đurović, predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća, gospodin Blažo Rađenović i predsjednik Opštine Ulcinj, gospodin Omer Bajraktari.