28-05-2019

Ulica Veljka Vlahovića u naselju Adok na asfaltiranje čeka 40 godina

Dok se ulice na području opštine saniraju i asfaltiraju, stanovnici jednog dijela našeg grada od Adoka do Ulice Veljka Vlahovića čekaju 40 godina da dobiju pristojan prilaz svojim kućama. Apeli i brojne peticije nijesu urodile plodom, ali ne gube nadu da će u 21. vijeku dočekati da bez čizama mogu doći do svojih domova.

Ulica Veljka Vlahovića u naselju Adok na asfaltiranje čeka 40 godina | Radio Televizija Budva

U naselju Lugovi dva, kako ovo naselje zovu naši sugrađani ulica Veljka Vlahovića u naselju Adok čeka na afaltiranje vjerovali ili ne četrii decenije.

Mijenjale se vlasti i predsjednici opština, a obećanja su ostajala ista "biće urađeno nešto", "ne brinite".

I danas ne gube nadu stanovnici ovog naselja, da će se sanirati rupe i afaltirati ulica kao i parking. Bez gumenih čizama ne može se ići osim kolima, voda nekada dostigne i nivo od 20 centimetara.

"Ja sma 40 godina ovdje i svi su obećavali saniranje, ali niko nije ni izlazio na teren. Mi smo pisali peticije i molbe, ali ništa. Bio je plan da se ova ulica spoji sa ovom zaobilaznicom kod kuća Kneževića, međutim ništa od toga, sve stoji isto, ne znamo šta da radimo i kome više da se obratimo" kaže Čedo Radulović stanovnik ovog naselja.

Da situacija bude još alarmantnija pored lokvi i makadama, radnici elektrodistriucije ostavili su veliki kalem za namotaj kablova.

"Distribucija je neki dan radila sa kablovima ovdje i ostavili su nam to tu evo mjesec dana. Ja u šali kažem da su nam to ostavili u miraz" kaže Radulović.

Iako za ovu investiciju nijesu neophodna velika finasnijska ulaganja naš sagovornik, starina, Čedo Radulović ne gubi nadu da će dočekati asfalt u ovoj ulici i još jednom apeluje na nadležne da im izađu u susret jer kako kaže, ne traže mnogo.