26-02-2020

UP: Realizovana velika međunarodna policijska akcija – u Arubi zaplijenjena velika količina kokaina, uhapšeni crnogorski državljani

Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aressa" zasadazaplijenjeno više od jedne tone kokaina, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Realizovana velika međunarodna policijska akcija – u Arubi zaplijenjena velika količina kokaina, uhapšeni crnogorski državljani | Radio Televizija Budva

Foto: Twitter.com/PolicijaCG

Saopštenje prenosimo integralno:

"Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aressa" za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina.

Brod je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain "ubačen" na "Aressu" , Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku.

Slobode su lišeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u ZapadnojEvropi.

Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmjenu podataka sa partnerskim službama,vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate. Zaplijena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

Ova istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta, te pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou."