06-04-2022

Uprava policije: Preticanje, brzina i alkohol i dalje glavni uzroci tragedija u saobraćaju

Na crnogorskim putevima u saobraćajnim nezgodama od početka godine smrtno je stradalo 19 osoba, poručili su iz Uprave policije (UP).


Ilustracija, Foto: Pixabay

"U teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se danas dogodila na magistralnom putnom pravcu Podgorica – Cetinje, u mjestu Jankovića krš, u kojoj su učestvala dva putnička motorna vozila, nažalost, smrtno su stradale tri osobe dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede", naveli su iz UP.

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je od početka godine, evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama.

Ono što posebno zabrinjava je, da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, a zbog kojih su sankcionisani vozači i dalje: neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na „punoj liniji", upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da savjesnom i pažljivom vožnjom doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", zaključili su iz Uprave policije.