24-06-2020

Uprava policije: Zbog incidenata u Budvi privedeno 17 lica

Danas je ispred zgrade Centra bezbjednosti Budva došlo do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade Opštine Budva, a kojom prilikom su okupljeni građani odmah počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu upućuju uvrjedljive riječi - saopšteno je iz Uprave policije.



Kako se navodi u saopštenju, oni su sa ovakvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga spriječili.

Bulatović je službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu Centra bezbjednosti Budva, a koje je ovom prilikom takođe bilo meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od strane okupljenih građana.

Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali bezbjednost ovog lica, ostalih građana kao i bezbjednost policijskih službenika izazivajući nerede.

Uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata.

Pripadnici policije su ovom prilikom zasuti kamenicama i dimnim bombama od strane okupljenih, nakon čega je policija upotrijebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir.
Osim toga, ovom prilikom je povrijeđen jedan policijski službenik.

Takođe, na zgradi Centra bezbjednosti Budva kao i na zgradi Opštine Budva je nastala materijalna šteta. Oštećena su i službena vozila.

Na ulicama ovog grada prevrnuti su kontejneri, te je polomljen i dio gradskog mobilijara.

U Centar bezbjednosti Budva je zbog učestvovanja u incidentima do sada privedeno 17 lica, zaključuje u saopštenju.