25-11-2019

URA: Miločerski park bez ulične rasvjete, sječu drveće i radove izvode noću VIDEO

Ulična rasvjeta u Miloočerskom parku je isključena kako bi investitor Adriatic Propertis mogao nesmetano da pod okriljem noći, poput svih kriminalnih radnji izvodi radove i devastira jedini preostali zeleni dio na budvanskoj rivijeri, tvrde iz Građanskog pokreta URA u Budvi.

Oni su dostavili video u kojem se vidi da je ulična rasvjeta u Miločerskom parku isključena i da su radovi na lokaciji Miločerskog parka nastavljeni uprkos protivljenju građana i Opštine Budva.



Podsjetimo, Vlada Crne Gore tj. preduzeće HTP "Miločer" je "Adritic properties-u" dalo u četvorodecenijski zakup, sada već porušeni hotel "Kraljičinu plažu", kao i na 90 godina zemljište za izgradnju depadanasa, odnosno 66 apartmana za tržište.

„Opština Budva ranije je donijela stav po kojem nije za gradnju stanova za tržište na jedinoj očuvanoj zelenoj zoni na budvanskoj rivijeri. Vlada Crne Gore taj stav nije prihvatila i dala je saglasanost za uništenje jedinog preostalog zelenog pojasa na budvanskoj rivijeri“, ističu u budvanskoj URI.

Oni kažu da će nastaviti da prate situaciju i da će svim snagama odbraniti jedini preostali zeleni dio budvanske rivijere od kriminalnih nauma i partnerstva Vlade Crne Gore.