22-01-2019

Urednica Radio Budve, Branka Čvorović, dobila nagradu za doprinos razvoju novinarstva

Povodom 23.januara, Dana novinara Crne Gore, Nagradu za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva po odluci žirija Društva crnogorskih novinara, dobila je dugogodišnja novinarka i urednica programa Radio Budve Branka Čvorović.



Branka Čvorović je završila Filozofski fakultet, magistrirala turizam i medije. Kao novinarka saradnica u Radio Budvi je od 1987.g. Za urednicu Kulturno obrazovnog programa imenovana je 1991.g, zatim je uredjivala Informativni, jutarnji i dnevni program, autorski je realizovala emisije iz oblasti kulture, medicine i obrazovanja.

Od 2016. godine je glavna i odgovorna urednica programa Radio Budve u RTB. Pisala za Bazar,Porodični magazin, Pobjedu, Primorske novine, Komunu i dr.

Žiri za dodjelu novinarskih nagrada, Anka Perović, predsjednica i Goran Popović i Saša Radunović članovi, na sjednici održanoj 21. januara odlučio je da Nagrade za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva dodijeli: Čedomili Đurđić RTV Crne Gore, Branki Čvorović RTV Budva, Slavici Milović RTV Nikšić, Rodoljubu Ćoriću RTV Mojkovac i nezavisnom novinaru Mirku Jakovljeviću
Nagradu "Crnogorac" dobio je penzionisani novinar iz Herceg Novog Minja Bojanić a u kategoriji istaknutih mladih novinara nagrađeni su Ljiljana Bojanić iz RTV Crne Gore, Bojana Kostić iz RTV Nikšić i Danilo Brajković iz Dnevnih novina.

Godišnja nagrada pripala je novinaru "Pobjede" Vlatku Simunoviću, kao i Ivani Jabučanin iz RTV Cetinje, Mariji Ivanović iz TVCG i Milutinu Tomaševiću iz RCG.

Draganu Peroviću iz Nikšića pripala je godišnja nagrada za reportažu. Diploma za doprinos crnogorskom novinarstvu pripala je RTV Cetinje, dok je diploma za doprinos razvoju lokalne štampe pripala Novinama Nikšića.

Nagrade će biti uručene 23. januara na svečanosti na Cetinju.