15-12-2023

Uskoro nova pozicija rampe i rigoroznije mjere za ulazak u zonu Starog grada

Kućica sa rampom iz koje će službenik Parking servisa kontrolisati ulazak u Stari grad biće izmještena nekoliko metera naprijed, tačnije kod turističkog infopunkta kako bi kružnim tokom saobraćaj cirkulisao bez zastoja i gužvi.

Uskoro nova pozicija rampe i rigoroznije mjere za ulazak u zonu Starog grada | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva, Portal RTV Budva

Izdavanje propusnica za Stari grad podrazumjevaće i rigoroznije mjere, a uskoro će doći i do pomijeranja rampe za ulazak u ovu zonu, najavila je Verica Kaljević, PR Parking servisa, gostujući u jutarnjem programu TV Budva.

"Uvidjeli smo da postoji određeni problemi kada je u pitanju ulazak u zonu Starog grada, što znači da se stvaraju čepovi. Na primjer naš video nadzor ne skenira dobro tablice pojedinog vozila dolazi do određenog zastoja. Planirali smo da izmjestimo kućicu Stari grad koja će se naći negdje nadomak turističkog infopunkta, biće orjentisana sa lijeve strane preko puta kafe bara Perla, pa bi kružni tok trebao da omogući bolju cirkupaciju vozila i smanji zastoje i očekujemo da će onda ulazak u zonu Starog grada biti sasvim uredan. Važno je da kažemo da smo sproveli sve moguće mjere kako bismo zaštitili ovu zonu, prousnice se izdaju u skladu sa određenim pravilnikom. Činjenica je da evo ovih dana imamo niz zahtjeva koje nam upućuju nosioci manifestacija koje se odnose na novogodišnje praznike i na javni doček koji se planira, pa to iziskuje od nas da sarađujemo sa njima i da im obezbjedimo ulazak u ovu zonu", istakla je Kaljević.


Kaljević/Foto: printscreen youtube "Jutrom iz Budve"

Doček Nove godine na trgu u Budvi svake godine privuče veliki broj posjetilaca što se najprije negativno odrazi na saobraćaj i parking prostore. U Parking servisu su naviknuti i na ove izazove.

"Tokom svih ovih godina pokazali smo jednu odgovornost i sposobnost da damo puni doprinos svim mogućim dešavanjima u Budvi, tako da smatram da ćemo i ovih dana u vrijeme praznika moći na adekvatan način da dogovorimo izazovima i prije svega da obezbijedimo funkcionalnost saobraćaja, da ne stvaramo kolapse kako se ne bi saobraćaj paralisao. Očekujem da ćemo imati dobru saradnju sa svim ostalim službama u našem gradu što bi trebalo da da jedan kvalitet i jednu dobru razglednicu iz Budve", zaključila je Kaljević.

J.M.