05-01-2021

Uskoro počinje rekonstrukcija gradskog bazena

Opština Budva raspisala je Javni poziv za nabavku usluga izrade projekta izvedenog stanja gradskog plivališta "Pizana".

Uskoro počinje rekonstrukcija gradskog bazena | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Ovim će biti napravljen prvi korak ka započinjanju obimne rekonstrukcije otvorenog bazena koji se nalazi u izuzetno lošem stanju. Plivački vaterpolo klub "Budva", koji gazduje sa bazenom i Mjesna zajednica "Stari grad" pozvali su ranije Opštinu i državu Crnu Goru da se započne sa rekonstrukcijom bazena i vrati duh Budvi, koja ga je izgubila uništavanjem otvorenog bazena, pišu Primorske novine.

Bazen, koji je iznjedrio najbolje plivače i vaterpoliste Crne Gore, star gotovo pola vijeka, nalazi se u okviru gradske marine, ali nažalost, kupanje u njemu više nije ni zadravstveno, a ni fizički bezbjedno zbog višegodišnjeg nemara, koji je od njega napravio deponiju umjesto sportskog objekta.

Ovom temom naš portal se bavio prije dva mjeseca

Prema riječima Nenada Franete, sportskog dikrektora PVK Budva, ovo pitanje je u gradskim kuloarima otvoreno već decenijama, a konačno se može reći da se taj problem pomjerio sa mrtve tačke.

Sekreterijat za investicije je tokom ove prošle godine kontaktirao Građevinski fakultet, nakon čega je sa stručnim licima obišao bazen kako bi se utvrdilo postojeće stanje.

“Tražili smo projektnu dokumentaciju i dobili smo informaciju da tada kada se bazen gradio nije urađen po projektu i zbog toga nam je bitno da prvo uradimo analizu postojećeg stanja i podloge koje će nam poslužiti za projektovanje", kazao je tada za portal RTV Budva pomoćnik sekretara Sekretarijata za investicije Vukašin Mijatović.

Bazen Pizana vratiti djeci, a vaterpolo Budvi